BER REGJERINGEN ÅPNE FOR STØRRE KONFERANSER

FRYKTER NY KONKURSBØLGE

Fra fest til krise

Sponsor- og eventforeningen avholdt sin egen prisutdeling ledet av Nicolay Ramm under en uke før regjeringen la ned forbud mot store arrangemente. Nå står mange av medlemmene deres i en krisesituasjon. Foto: Eivor Eriksen

NHO-topp Kristin Krohn Devold vil ha bort maksgrensen på antall gjester. - Regjeringen setter 100.000 arbeidsplasser i fare.

Publisert 08.15 25.05.2020 / Oppdater 08.15 25.05.2020

15. juni åpner regjeringen for arrangementer med opp mot 200 deltakere, fire ganger så mange som er tillatt i dag. Daglig leder Øystein Lasse Tynning i event- og reklamebyrået Just Cruzin Productions tror ikke det vil utgjøre en stor forskjell for dem.

- Vi ser ikke mye bedring før sommeren, men vi ser en viss bedring etter sommeren. Det handler om at vi regner med og håper at tallet gjester da skal øke til 500, sier Tynning til Kampanje.

Han mener at flere av arrangementene de lager bør kunne sidestilles med restaurantbransjenen, som ikke må forholde seg til en øvre grense på 200 gjester, bare til smittevernsrådene.

- Vårt største ønske er å få inn litt jobb igjen sånn at vi kan få tilbake flere av de som er permitterte. Vi har vært tydelige på at det ikke holder med en grense på 200 deltakere.

Selv om de har satset på digitale konferanser og arrangementer, gjør det lite for å bøte på bortfallet av fysiske arrangementer. JCP har blir tildelt 223.000 kroner i kontantstøtte i mars. Da falt omsetningen fra 22,5 til 4,4 millioner kroner.

- April ble enda dårligere, bekrefter JCP-sjefen.

 

- Kommer til å komme konkurser

Daglig leder i Sponsor- og Eventforeningen, Janette Haukland, forteller at de er i full gang med å tilby smittevernskurs som er spesialsydd event- og arrangementsbransjen i påvente av at regjeringen vil tilby større arrangementer. 

- Det er utrolig viktig for vår bransje at ikke smitten blusser opp igjen. Bransjen har ikke råd til å holde ytterligere stengt, sier Haukland.

Situasjonen er fortsatt kritisk for eventbransjen og hun tror ikke den vil stabilisere seg før i 2021.

- Det er fortsatt høy grad av krise hos veldig mange, men det er en bransje som er vant til store svingninger og som har høy grad av omstillingsevne. Derfor jobber man hardt med å omstille seg, sier hun.

Hauklands håp er at regjeringen vil øke maksgrensen for antall gjester til 300 i juli og enda mer når det nærmer seg september. For noen, vil det uansett ikke være nok, tror hun.

- Det kommer til å komme noen konkurser. Det er tragisk for en bransje som livnærer en drøss av underbransjer. Men mange er ved godt mot å jobber på for å få endene til å møtes.

 

Les hele saken på Kampanje: https://kampanje.com/premium/mai-2020/innsikt/frykter-ny-konkursbolge---ber-regjeringen-apne-for-storre-konferanser/