Da er de nominerte klare

- Juryen for Sponsor- og Eventprisen 2018 har tatt sine beslutninger. Shortlist med de nominerte er nå klar, forteller daglig leder Hege Mauroy i Sponsor- og Eventforeningen.

Sponsor- og Eventprisen har ti kategorier: Årets Sponsorkampanje, Årets Idrettsponsor, Årets Kultursponsor, Årets Samfunnsengasjement, Årets Sponsorobjekt, Årets Innovasjon, Årets Eksterne Event, Årets Interne Event, Årets Perle og Årets Bransjepris.

- Det som har slått juryen i denne prosessen er at det utføres usedvanlig godt spons- og eventarbeide i Norge. Dette året har det dessuten kommet inn helt nye søkere, små og store, som i tillegg har god geografisk spredning, sier juryleder i Sponsor- og Eventprisen Rune Bjerke.

Årets Samfunnsengasjement har fem nominerte: UNICEF og Norwegian for “UNICEF og Norwegian - globalt partnerskap“ – TrønderEnergi, Røde Kors og Hogst for “Hogst gir vekst“ – Røde Kors, REMA1000 og Streetfotball Norway for “Fotballkompis“ – Bislett Alliansen og Miljøorganisasjonen ZERO for “Oslo Bislett Games/Bærekraftig arrangement“ – og Aktiv Eiendomsmegling og SOS-barnebyer for “Alle fortjener et godt hjem“.

- Den humanitære kategorien viser tydelig at målrettet kommersielt sponsorsamarbeid kan dokumentere positive bidrag også til samfunnet, forteller Bjerke.

I kategorien Årets Idrettsponsor er følgende nominert: Norges sjømatråd for "Laks er viktig for Norge" sitt engasjement for norsk sykkelsport i 2017 – REMA 1000 for “Norway Cup“ – Gjensidige Forsikring for “Gjensidiges sponsorat av håndball - fra bredden til OL“ – TINE for “20 år med TINE Fotballskole“ – og Statoil for “Morgendagens Helter Langrenn, sykkel og fotball“.

Årets Kultursponsor har to nominerte. Den ene er Norsk Tipping for “Drømmestipendet“ og den andre er OBOS for sitt totale sponsorprogram innen kultur.

I kategorien Årets Sponsorobjekt er følgende nominerte: UNICEF Norge, Den Norske Opera & Ballett, Palmesus, Miniøya og selve idrettsutøveren Birgit Skarstein.

- Dette er meget sterke nominerte som vet hva de holder på med. De har klare målsettinger – og en strategisk forankring i det de foretar seg. Meget bra, sier Bjerke.


Juryleder Rune Bjerke

Event har to helt spesifikke kategorier, en for intern og en for ekstern. Totalt er det ti nominerte.

I kategorien Årets Interne Event er følgende nominert: Santander Consumer Bank for “Norge på sykkel“ – DNB og Gyro for “4 THE FUTURE” – Atea og 6.sans for “Mysteriet i Atea City“ – Avinor Oslo Lufthavn og JCP “T2-Opplevelsen og T2 Tjenestetesting“ – YARA International og Fieldwork for “YARA "Cultivating a Culture of Curiosity and Collaboration”.

I den andre eventkategorien, Årets Eksterne Event, er DIPLOM-IS og We Are Live nominert for “Wanted - Kuppet” – Norad og Gambit Hill + Knowlton for “Verdens Vakreste Nattevandring“ –Scandic og Geelmuyden Kiese for “Norges luftigste frokost” – Volvo, Just Cruzin Production, JCP Ignite og JCPR for “Volvo XC 40“ – og Norges sjømatråd for “Laks er viktig for sykkel-VM 2017“.

- Event, brand experience og de personlige møtene vinner om seg. Det vises helt tydelig i søkermengden og i den kvaliteten disse nominerte står for, sier jurylederen.

Årets Innovasjon har fem nominerte: Norges sjømatråd for “Laksebakken under sykkel-VM 2017“ –Røde Kors og Microsoft Norge “#Rccodeathon2017“ – Avinor Oslo Lufthavn og JCP “T2-Opplevelsen og T2 Tjenestetesting“ – Diplom-IS og We Are Live for “Wanted - Kuppet” – og Norsk Toppfotball for “Fra Tippeligaen til Eliteserien“.

Det er både kjente og nye aktører i Årets Sponsorkampanje. De nominerte er: Telenor, Norges Fotballforbund og Norges Skiforbund Alpint for “Vinner Norge, vinner du“ – The North Face, Berre og Toppturfestivalen for “Toppturfestivalen Svalbard 2017” – DNB og TRY for “DNB Spare” – Scandic, MK Norway og Geelmuyden Kiese for “Sykkel VM i Bergen & Pre-launch av Hotel Norge” – og TGI Fridays og We Are Live for “TGI Pridays”.

Årets Perle er kategorien som spesifikt skal favne det litt ekstra spesielle, med snevrere rammer, men like fullt effektive. Her er det fem nominerte: Norad og Gambit Hill + Knowlton for “Verdens Vakreste Nattevandring“ – Røde Kors og Microsoft Norge “#Rccodeathon2017“ – Scandic og Geelmuyden Kiese “Norges luftigste frokost“ – Right To Play for “202020“ – og Holmenkollen Skifestival AS og JCPR for “Skifest med måte“.

- Det er jevnt i toppen i Årets Perle. Spesielt hyggelig er det å kunne nominere kandidater som samlet har så stor bredde. Her er det velutviklet innhold på mange plan, sier Bjerke.

Årets Bransjepris er en kategori litt utenom de andre, den er ikke søkbar. Her er det bransjen selv som foreslår og juryen nominerer på basis av innspill.

- I motsetning til de ni andre kategoriene der juryen også kårer vinneren, er det bransjen som skal stemme frem vinneren her. Dette vil bli gjort gjennom en egen avstemning på foreningens nettsider, forteller Bjerke.

De nominerte i Årets Bransjepris er: Nordic Choice Hotels og Green Hat People for Byens Beste Byrå – Norges sjømatråd for “Laks er viktig for Norge” sitt engasjementet rundt norsk sykkelsport – festivalen & strandfesten Palmesus – Scandic for sin aktivering av sponsoratene – og Norwegian og UNICEF - for “Globalt Partnerskap”.

- Da er finaleheatet klart. Vinnerne utropes på bransjens store festdag onsdag 31. januar på Wallmans, sier Mauroy.

Juryen til Sponsor- og Eventprisen består av: Rune Bjerke (juryleder) – Høyskolen Kristiania, Linda Nordheim – McCann, Vegard Arntsen - Sponsor Insight, Ann-Kristin Syversen – TINE, Kirsti Bjerva – Rogaland Teater, Fredrik Kolverud – Fieldwork, Thomas Johansen, Norsk Tipping, Gunn Inger Røkke Ruud – Kirkens Nødhjelp.

Se også saken på Kampanje HER

 

 

3. januar 2018