Gode utsikter for Tall Ships' Race

Prosjektleder for Tall Ships' Races Bergen 2019´(TSRB2019), Morten Sebjørnsen, føler seg trygg på å komme i havn økonomisk til sommerens store folkefest.

Det skriver Bergensavisen.

Til forskjell fra i 2014 har Bergen kommune valgt å sette planlegging og gjennomføring av det store gratisarrangementet ut på anbud, og arrangørselskapet som fikk tilslaget melder at økonomien i TSRB2019 ser meget positiv ut.

Prosjektleder Morten Sebjørnsen, i Coevent AS, er lettet over at flere gode avtaler nå er på plass, skriver BA.

Det er en stor lettelse å se så mye positivitet blant sponsorer og samarbeidspartnere. Det har tatt litt lengre tid og har vært mer utfordrende enn forventet å få på plass avtalene.

Før jul ble det klart at Rolls-Royce ved Bergen Engines blir første hovedsponsor for TSRB2019. De ønsker å benytte samarbeidet med The Tall Ships til internasjonale kundearrangementer og arrangement for ansatte både før og under dagene, skriver BA.

Før jul opplyste Sebjørnsen også at de ventet å signere enda en viktig avtale på nyåret.

Det ser ut som vi får en hovedsponsor til over nyttår. Vi har fått ja muntlig, men jeg vil ikke ut med navnet før avtalen er signert, sier han til BA.

Med avtalen som etter planen blir undertegnet denne måneden, ligger Coevent godt an i forhold til budsjett, opplyser Sebjørnsen til BA.

Status ved årsskiftet var at sponsorer totalt bidro med cirka 3,5 millioner i ren pengestøtte. I tillegg har Coevent sørget for omtrent to millioner i reduserte kostnader.

BA har tidligere skrevet at totalkostnaden for prosjektet er minst 18 millioner, hvorav 7,5 millioner i prosjektmidler blir overført fra kommunen, ifølge anbudsbeskrivelsen.

 


Kilde:  Bergensavisen
Tekst: Julie Skrøder
15. jan 2019