Invitasjon til Frokostmøte 18. september

- Vi snakker «Look to Ålesund». Alle har nok ikke fått med seg hva som f…skjedde der, sier Jørgen Roll i Sponsor- og Eventforeningens styre.

For påmelding klikk på Les mer knappen under her

Les mer

Lars Giskeødegård er gründer. Kretsen rundt ham, i selskapet Momentium, står bak en serie spesielle og vellykkede arrangementer; festivaler med mere i Ålesund by og regionen rundt.

Oskar Skulstad er kultursjef i Ålesund kommune.

De kommer begge til Frokostmøtet vårt for å fortelle om kulturinitiativer og aktiviteter som er etablert i deres nærmiljø & omegn, i nyere tid: Hva ha de gjort og hvordan har de fått det til?

  • Lars Giskeødegård sier selv:

- Vår dokumenterte erfaring er at festivaler kan generere mye ekstraomsetning til andre aktører i området – enn selve arrangørene. Samarbeid er vinn-vinn.

Masterutredningen han blant annet henspeiler til tar for seg både de kortsiktige økonomiske ringvirkningene av festivaler og festivalers langsiktige betydning for livskvaliteten til lokalbefolkningen.

  • Kultursjef Skulstad smetter inn om ringvirkninger dette har hatt for kommunen:

- Samarbeid mellom ildsjeler, næringsliv og det offentlige genererer inntekter, skaper arbeidsplasser og bidrar til økt omsetning for det lokale næringsliv og derigjennom kommunen og regionen som sådan. Det burde flere få øynene opp for.

Momentium holder til på Giske, en øykommune utenfor Ålesund. Selskapet ble etablert i 2008 av fetterne Lars og Ante – begge med etternavnet Giskeødegård. Virksomheten har de siste årene vokst kraftig. Hvorfor?

- Her er det læringspunkter: konseptutvikling, planlegging, booking, markedsføring, frivillighåndtering, økonomi, sponsorpleie, event, arrangementsutvikling og gjennomføring, sier Roll.

Fetterne står bak blant annet disse tre festivalene: Ålesund Live, Sommerfesten på Giske og Jugendfest. I tillegg drifter de dessuten Ocean Sound Recordings på Giske, Øygardshallen i den samme øykommunen, Terminalen Byscene og Molo Brew i Ålesund sentrum.

- Jeg tror dette blir veldig nyttig. Bra for oss å høre om noe som skjer utenfor Ring 3 og ikke minst om samarbeidet med kommunen. Nå har du sjansen. Kom du og, avrunder Roll.

PRAKTISK INFORMASJON
Dato: Onsdag 18. september 2019
Tid: Kl. 08.00 – 10.00 (frokost fra kl 08.00, det faglige starter kl 08.30)
Sted: Det Norske Teatret, Kristian IVs gate 8, Oslo
Påmelding: Bindende påmelding senest innen mandag 16. september kl 12.00, KLIKK HER
Pris: Gratis for medlemmer, kr 950 for ikke-medlemmer
Ikke-medlem, men vil gjerne bli? Les mer HER


Jørgen Roll
styremedlem i Sponsor- og Eventforeningen             

 

 

 

Tekst: Hege Mauroy

30. august 2019