Norges mest populære

I følge popularitetsbarometeret til Sponsor Insight, er Aksel Lund Svindal Norges mest populære idrettsutøver så langt i 2018.

Det skriver TV2. 

På topp ti listen finner vi imidlertid kun en utøver uten ski på bena, hekkeløper Karsten Warholm er rangert som nummer åtte.

Norge er et vintersportland og derfor kommer de utøverne høyt opp. Det er den enkle forklaringen, sier daglig leder i Sponsor Insight, Vegard Arntsen.

Arntsen mener også at personlighet spiller en viktig rolle.


Vegard Arntsen

Man ser på for eksempel Warholm. Folk er blitt klar over at han er en av verdens beste. Da kommer han fort oppover listen når man presterer på toppnivå i sin idrett. Og i tillegg har han en spennende personlighet.

Utøvere som Martin Johnsrud Sundby gjør det bra i sporet, men kommer ikke like høyt på listen. Det har en del med å gjøre at de kanskje ikke byr så mye på seg selv gjennom hele året. For eksempel gjennom sosiale medier, hvor han faktisk ikke er til stede i det hele tatt. Det som postes der fører jo gjerne til redaksjonelle medieoppslag igjen, så det har en del å si for den totale oppmerksomheten rundt en utøver, forklarer Arntsen videre til TV2.

Listen til Sponsor Insight kommer som et resultat av en landsrepresentativ undersøkelse med 4000 årlige intervjuer, hvor datainnsamlingen er fordelt på hver uke gjennom hele året, skriver TV 2. Arntsen mener at Svindal er i en egen klasse.

Populariteten hans er høy. Det handler om gode resultater over tid og personligheten hans. Han fremstår veldig ukomplisert og er alltid jovial og seriøs, sier han til TV 2.

Svindals oppslutning på 46 prosent er markant mer enn de to neste på listen; Johannes Høsflot Klæbo og Therese Johaug. Samtidig er han blant få på listen som har ligget stabilt høyt gjennom hele det siste året, skriver TV2.

Selv mener Svindal at ærlighet er viktig i jobben som en av Norges største idrettsutøvere.

- Det er selvfølgelig viktig å levere gode resultater. Men sånn som verden er blitt nå, så kommer publikum enda tettere på idrettsutøvere via sosiale medier. Både via de kanalene jeg styrer selv og de som er styrt av sponsorer, skiforbundet etc. Det tror jeg gjør det enda viktigere å være seg selv og å fremstå ærlig og litt ukomplisert, sier Svindal til TV2.

 

 

Kilde: TV2

Tekst: Julie Skrøder

26. nov 2018