Tipping på e-sport

Kulturministeren mener det er et viktig grep for å bidra til å skape trygge rammer rundt e-sporten i Norge, og gjøre den mer legitim.

Det er i forbindelse med de nylig avholdte E-sport dagene 2018, i regi av Gamer.no og Telenor, at kulturministeren åpner for at Norsk Tipping kan inngå samarbeid med -eller sponse e-sportorganisasjoner – og starte tipping rundt e-sportkamper. Det melder spillnetsstedet pressfire.no

- Nå er det opp til aktørene selv å lage en avtale, men nå er det i hvert fall ingen «nei» fra Kulturdepartementet. Vi ønsker at en slik avtale inngås, sier Trine Skei Grande til kampanje.com.

Leder i sportspill hos Norsk Tipping, Per Emil Granmorken, er glad for signalene fra kulturministreren.

-Dette er positivt for vår del. Vi har jo hatt dette miljøet på radaren en stund, så det her er det første formelle signalet til at vi kan gå inn i denne sfæren, forteller Granmorken til kampanje.

Han sier det fortsatt er for tidlig å si i hvilken form de vil engasjere seg, men at både spons og tipping kan være aktuelle elementer.

-Vi må gå inn i det her med en god porsjon ydmykhet, så får vi se hva engasjementet blir til, sier han til kampanje

kampanje.com skriver at Ifølge Granmorken er e-sportmiljøet noe de har vurdert i lengre tid, før de fikk ja fra Trine Skei Grande. Han bekrefter også at de har hatt samtaler med Telenorligaen, gamer.no, og miljøet rundt.

- Vi har tanker om hva vi kan gjøre, men vi må gjøre det i riktig rekkefølge, og det er det vi begynner med nå. Jeg vil heller ikke spå en tidshorisont om når vi gjør hva. Vi skal bruke litt tid på å bestemme oss for de riktige stegene, sier han til kampanje.com

 

Tekst: Julie Skrøder

12.sept. 2018

Kilde: Kampanje.com